راهپیمائی اربعین، سرآغاز جاری شدن حق در گسترۀ تاریخ معاصر
به گزارش خبرنگار پژوهشکده تحول و ارتقاء علوم انسانی و اجتماعی به نقل از خبرگزاری ایبنا، دکتر سید سعید زاهد زاهدانی دانشیار جامعه شناسی و عضو پژوهشکدۀ تحول در علوم انسانی دانشگاه شیراز در یادداشتی به ابعادی از تأثیرات راهپیمائی اربعین پرداخته است:
جهان بعد از قیام امام حسین علیه السلام آشکارا به دو جناح حسینی و یزیدی تقسیم شد؛ جناحی که پیروی از رسول اکرم صلوات الله علیه می کند و جریانی که پیرو ابوسفیان است؛ جریانی که به واسطۀ انبیاء الهی تحت ولایت خداوند قرار گرفته است و جناحی که به واسطۀ ابوسفیان تحت ولایت شیطان زیست می کند. این تقسیم بندی عمومی در طول تاریخ بعد از عاشورای حسینی، الگوی سیاسی مناسبی برای تمیز حق از باطل شده است.
جهان مدرن با گوساله های سامری که به وسیلۀ علم تجربی و تکنولوژی حاصل از آن، ساخته است به مدت حداقل دو قرن مردم دنیا را حیران خود کرده و تلاش نموده مردم دنیا را زیر نفوذ خود قرار دهد. اما جریان پیروان امام حسین علیه السلام در غربت خویش سنت او را نگه داشتند و امروز که به واسطۀ ظلم های حاصل شده از سلطۀ تکنولوژی، بوی تعفن این تمدن به مشام می رسد، به تدریج مردم جهان راه خود را می جویند و به سوی جریان حق میل می نمایند.
کشتارهای حاصل از غرور و تفرعن تکنولوژیک در جنگ های از قرن هجدهم به بعد به خوبی ناحق بودن جریان منتهی به تمدن مدرن را نشان می دهد. چه سلطه گری های اروپائیان در قرون ۱۸ و ۱۹ در قاره های آسیا، آفریقا و آمریکا، و چه سلطه گری و جنگ های رسوا کنندۀ قرن بیستمی تمدن مدرن در اروپا و دیگر نقاط جهان که منجر به کشتار های بی سابقۀ جمعی در اروپا و دیگر قاره ها شد، همگی حکایت از غیر انسانی بودن جهت، مواضع و عملکرد این تمدن خون آشام دارد.
روزنۀ امیدی که بعد از انفجار نور انقلاب اسلامی در جهان ایجاد شده نظر آزادگان جهان را به جریان حسینی تاریخ جلب نموده و مقاومت بیش از چهل سالۀ ملت قیور ایران در مقابل استکبار جهانی این امید را نورافشان تر کرده است.
امروز راه پیمائی اربعین یکی از راه های روشن بیعت با این جریان است که بنابر جاذبۀ پر فروغ امام حسین علیه السلام در جهان تاریک معاصر پیش روی مردم جهان قرار گرفته و حضور در آن نشانۀ تمنای تقویت جریان حقِ تاریخ و رهروی در این راه است.