برخی دستاوردهای پژوهشکده تحول و ارتقاء علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه شیراز (بخش پنجم)

برخی دستاوردهای پژوهشکده تحول و ارتقاء علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه شیراز (بخش پنجم)


برخی دستاوردهای پژوهشکده تحول و ارتقاء علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه شیراز (بخش پنجم)

به گزارش خبرنگار پژوهشکده تحول و ارتقاء علوم انسانی و اجتماعی، دکتر سید محمد رضا تقوی استاد دانشگاه شیراز و عضو پژوهشکده تحول و ارتقاء علوم انسانی و اجتماعی در یادداشتهایی به دستاوردهای پژوهشکده تحول دانشگاه شیراز پس از یک دهه تلاش پرداخته است که در ادامه قسمت پنجم آن را می خوانید:

قسمت قبلی یادداشت را اینجا بخوانید!

۵۴) تفکر در اندیشه علم دینی خود بنیاد نیست بلکه محور بنیاد است. محور هم خداوند و نبی مکرم اسلام (ص) هستند. بر اساس تفکر محور بنیاد، تفکر که فعل فکر است بعد از ذکر اتفاق می افتد، مطابق آیه ۳ آل عمران: «الَّذِینَ یَذْکُرُونَ اللَّهَ قِیَامًا وَقُعُودًا وَعَلَیٰ جُنُوبِهِمْ وَیَتَفَکَّرُونَ فِی خَلْقِ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ رَبَّنَا مَا خَلَقْتَ هَٰذَا بَاطِلًا سُبْحَانَکَ فَقِنَا عَذَابَ النَّارِ»؛ آنها که در هر حالت، ایستاده و نشسته و خفته خدا را یاد کنند و دائم در خلقت آسمان و زمین بیندیشند و گویند: پروردگارا، تو این دستگاه با عظمت را بیهوده نیافریده‌ای، پاک و منزهی، ما را به لطف خود از عذاب دوزخ نگاهدار. منطق ذکر قبل از فکر به این برمی گردد که وقتی قرار است تمام وجودت را در اختیار خداوند قرار دهی باید فکرت را هم در اختیار بگذاری.

۵۵) فرق ابعاد با مولفه ها آن است که ابعاد در یکدیگر تاثیر می گذارند و تاثیر می پذیرند که از آن به «وحدت ترکیبی یا سِعِی» یاد می شود. لیکن مولفه ها لزوماٌ این خاصیت تاثیر و ضرب شدن در یکدیگر را ندارند که از آن به «وحدت تالیفی یا عددی» یاد می شود.

۵۶) هر کاری در عالَم اتفاق می افتد با اذن خداوند انجام می گیرد. خداوند هم با قدرت یدی کار نمی کنند، بلکه با اراده کار می کنند (و هر امری به محض اراده کردن اتفاق می افتد کن فیکون. کن فیکون برای مومنین در قیامت هم صادق است. در دنیا هم کن فیکون برای اوحدی از افراد با «اسم اعظم» برقرار است). هر کاری هم در عالَم اتفاق می افتد با اراده خدا و به یکی از نام ها و صفات الهی بر می گردد. رحمان یکی از نام ها و صفات خداوند است و آن رحمت عام خداوند به تمام بندگان است صرف نظر از دین و آئین و رنگ پوست و نژادشان. یا رحیم هم رحمت خاص خداوند است که به مومنین به خداوند تعلق می گیرد و آن رحمت خاص الهی است. رحمت خاص نه از آن جهت که متعلق به افراد خاصی باشد. هر کس از اسامی یا نور و یا قدوس مدد جوید و به آن سمت حرکت نماید از این نسیم بهره می برد. بخشی از این اسرار هم در دانشی که از آن به "علم منایا و بلایا" نامیده می شود، یافت می شود. من جمله پیش بینی شهادت عمار و نوع شهادت ایشان توسط حضرت علی (ع).

۵۷) احصای چالش‌ها و پرسش‌‎های موجود در علوم انسانی اسلامی:

– در مطالعات تجربی، مشکل حجیت استقراء ناقص چگونه حل می‌شود؟ تبیین تجربه از حیث منطقی چگونه است؟

– تعارض بین داده‌ها که از یک یا چند روش مختلف پیش می‌آید چگونه حل می‌شود؟

– تفاوت عقل خودبنیاد و عقل تربیت شده در مکتب اهل‌البیت: چگونه است؟ تعربف این دو واژه چیست؟ آیا می‌توان شاخصه‌هایی برای تشخیص بین آنها تعریف کرد، آیا می‌توان ابزاری برای اندازه‌گیری آنها ساخت؟

– تبیین ارتباط حس و عقل و قلب چگونه است؟ آیا فضای فهم، تابع تبیین جداگانه حس و عقل و قلب است یا تابعی از عملکرد عجین‌شده منابع معرفت است؟ در پاسخ به این پرسش‌ها، این منابع، مفید به نظر می‌رسند: تبیین ارتباط حس و عقل (کارآمد و بهشتی، ۱۳۹۳)، منزلت عقل در هندسه معرفتی (جوادی آملی، ۱۳۸۶) و نسبت عقل و وحی از منظر علامه طباطبائی (بهشتی‌پور، ۱۳۹۰).

– تدوین یک نظام‌نامه با جزئیات برای تعیین ملاک صحت گزاره‌‎های علمی در چارچوب علوم انسانی‌اسلامی چگونه عملیاتی می‌شود؟

– موضع علوم انسانی‌ اسلامی در خصوص مواجهه انسان با تجربه (نشئه مادی حیات) با توجه به سه نوع مواجهه (سوژه- سوژه، سوژه- ابژه و سوژه- سنت) که گادامر مطرح می‌نماید، چیست؟ (گادامر، ۲۰۰۶).

– مرکز ثقل ورود ما به واقعیت چیست؟ اگر مرکز ثقل «نظام موضوعات» است، این نظام موضوعات چگونه تنظیم می‌شود؟

– آیا تکون معرفت یک نظام از بالا به پایین است یا یک فرایند از پایین به بالاست؟ و یا تعاملی است یعنی حرکت از پایین به بالا و برعکس است و دائماً همدیگر را تصحیح می‌نمایند؟ سازوکار این عمل چیست؟

– نحوه مواجهه با تجربه (واقعیت نشئه مادی) از دیدگاه اسلامی چگونه است؟ به عبارت دیگر تبیین ما از تجربه از حیث هستی‎شناختی چگونه است؟

– اهداف غایی انسان در دو بعد فردی (قرب الی الله) و اجتماعی (قرب اجتماع به خدا/ تمدن اسلامی) چگونه تبیین و تعیین می‌شوند؟

– فلسفه مضاف علوم و هر یک از رشته‌‎های علمی چگونه حاصل می‌شود؟

– تنظیم فلسفه مضاف به علوم، باید مبتنی بر رشته‌‎های آکادمیک متداول باشد یا باید ناظر به مقوله‌‎های علمی (فرهنگ، رسانه، خانواده و …؛ خسروپناه، ۱۳۹۳ الف) باشد؟

– نظام ارضا-نیاز متناسب با اهداف و غایات انسان چگونه تنظیم می‌شوند؟ چگونه اطلاعاتی که از متن جامعه می‌رسد، در تعدیل نیازها مشارکت و اثرگذاری می‌کند؟

– اولویت‌بندی برنامه‌ها (اهداف بلندمدت، میان‌مدت، کوتاه‌مدت، نیازها و …) چگونه تنظیم می‌شود؟ شرایط اجتماعی، شرایط منطق‎های و جهانی، استعدادها و آمادگی‌ها، انگاره‌ها، پیش‌انگاره‌ها، فراپیش‌انگاره‌‎های افراد و… و همه داده‌هایی که از پایین به‌دست می‌آید چگونه اولویت‌بندی‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهند؟

– نظام ولایت چگونه در دستگاهواره علوم انسانی‌اسلامی وارد می‌شود تا ارتباط با واسطه فیض، در کل دستگاهواره تضمین شود؟

– تحریفات و خطا‎های ‎شناختی افراد چگونه فهم افراد را تحت تأثیر قرار می‌دهد و مانع ادراک صائب از پدیده‌ها می‌شود؟ برای آموزش، پیشگیری، کنترل و رفع (درمان) آن، چه تمهیدات/اقداماتی لازم می‌آید؟

– پرسش فوق عیناً در خصوص هیجانات نابسامان در افراد و تأثیر منفی آن در ادراک صحیح مطرح است.

– چگونه می‌شود فهم تجربی، فقهی، فلسفی و عرفانی از پدیده‌ها داشت، لیکن به یک نگاه کل‌نگر در مطالعه پدیده‌ها رسید؟ آیا منظر امام مبین (ع) نگاه بخشی، تجمیعی و یا سعی «کل‌نگری» به پدیده‌هاست؟

– آنچه از مطالعه پدیده‌ها به دست می‌آید، اعراض پدیده‌ها (فنومن) است. آیا دسترسی به جوهر اشیا (الهم ارنی‌الاشیاء کما هی) (نومن) امکان‌پذیر است. اگر پاسخ مثبت است، چگونه؟

– آیا معیارهای صحت «کشف واقع» و «حق و باطل» قابل جمع‌اند؟ اگر پاسخ مثبت است، چگونه؟

– چگونه می‌توان عوامل معد و/یا موانع در فرایند تکون علمی (رشاد، ۱۳۹۲) و/یا موارد مؤثر در ساختار تجربه را به صورت عملیاتی تعریف کرد؟ آیا می‌توان شاخصه‌هایی برای تشخیص هر یک از آنها احصا نمود؟ آیا می‌توان ابزاری برای اندازه‎گیری آنها ساخت؟ برای آموزش، پیشگیری، تقویت عوامل معد و رفع موانع (درمان) چه اقدامات نظام‌مندی می‌توان انجام داد؟

– چگونه می‌توان به یک منظومه معرفتی با یک منطق عام فرانگر، که منطق‌‎های خاص مربوط به روش‌‎های مختلف تحقیق (روش تجربی، فلسفی، شهودی، وحیانی و…) را سرپرستی نماید، دست یافت؟

– خطرات، ظرفیت‌‎های بالقوه و بالفعل و روش‌‎های مهار سوبژکتیویسیم در دستگاهواره علوم انسانی اسلامی کدام‌اند؟

– اگر مقولات فاهمه کانت منجر به علوم انسانی متداول گردید، چگونه مقولاتی می‌تواند منتهی به علوم انسانی اسلامی گردد؟

– تشابهات و تمایزات مقولات فاهمه کانت و اداراکات اعتباری علامه طباطبائی کدام‌اند؟ چگونه می‌توان از ادراکات اعتباری (علامه طباطبائی) علوم انسانی اسلامی تولید کرد؟

– چگونه می‌توان از تجربیات دانشمندان اسلامی (به طور مشخص ابن‌سینا و سهروردی) برای ساختن یک دستگاهواره فکری (مرکب از دانش‌‎های تجربی، عقلی و شهودی) سود جست؟

– چگونه می‌توان از فلسفه مضاف، روش را استخراج کرد؟

– مبادی ارزش‌شناسی و دین‌شناسی برای دستگاهواره علوم انسانی اسلامی کدام‌اند؟

– مبادی ارزش‌شناسی و انسان‌شناسی، ویژه هر یک از رشته‌‎های علوم انسانی باید متمرکز بر روی چه مواردی باشد؟ برای مثال چه ارزش‌هایی باید برای انسان اقتصادی حاکم باشد؟

– آیا دستیابی به «مفاهیم پایه» برای هر یک از رشته‌‎های علوم انسانی تابع سازوکار خاصی است؟

– مبادی فلسفی مؤثر در تولید علوم انسانی اسلامی کدام‌اند؟

– چگونه از مبادی فلسفی، فلسفه مضاف علوم استخراج می‌گردد؟

– آیا می‌توان به صورت پیشینی و بر اساس اهداف و غایات خاصی یک رشته علمی را تأسیس نمود؟

– اهداف و غایات پیشنهادی برای هر یک از رشته‌‎های علوم انسانی اسلامی کدام‌اند؟

– بازتعریف اهداف و غایات هر یک از رشته‌‎های علمی، متناسب با اهداف و غایات انسان، چگونه صورت می‌پذیرد؟

– اهداف و غایات رشته‌‎های علوم انسانی، در حال حاضر چه نیازهایی را در بعد فردی و اجتماعی انسان ارضا می‌کنند و چه نیازهایی را باید ارضا کنند؟

– برای دستیابی به اهداف و غایات رشته، نیز تأمین نظام نیاز و ارضاء در انسان، در هر یک از رشته‌‎های علوم انسانی چه موضوعاتی باید مورد بررسی قرار گیرند؟

– ظرفیت‌‎های موجود و مطلوب علوم اسلامی (خصوصاً فقه و اصول، فلسفه و کلام، اخلاق و عرفان) برای تحول علوم انسانی کدام‌اند؟

– آیا نظریه‌‎های موجود در طبقه‎بندی علوم قادرند نسبت بین علوم، همین‌طور جهت‎گیری نظامواره علوم را به نحوی تبیین نمایند که شاهد انسجام؛ هماهنگی، هدفمندی، غایتمندی و جهت‎گیری وحدانی علوم باشیم؛ به نحوی که تمام این نظامواره بی‎کم و کاست در خدمت تحول علوم انسانی و به نفع جبهه حق در درگیری حق و باطل باشد؟ در همین زمینه چالش‌‎های زیر مطرح است:

  • آیا علوم (به صورت پیشینی) از ابتدا بر اساس نظامواره تشکیل می‌شوند؟ به صورت پسینی چطور؟
  • ضرورت و امکان نظامواره شدن علوم پس از ایجاد (پسینی) را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
  • آیا طبقه‎بندی علوم با اهداف و غایات خلقت نسبتی دارند؟ آیا باید نسبتی داشته باشند؟ اگر بلی، چگونه نسبتی؟
  • ضرورت و امکان تعیین نسبت بین طبقه‎بندی علوم و اهداف و غایات خلقت را چگونه ارزیابی می‌نمایید؟
  • ضرورت و امکان وحدت علوم و ارتباط آن با بحث تحول علوم انسانی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
  • آیا ممکن است طبقه‎بندی علوم و معارف را بر اساس معارف مربوط به گرایش، بینش و کنش شکل داد؟ در این حالت، محور و جهت معارف به کدام سمت است؟
  • آیا علوم جهت‌دارند؟ آیا ممکن است جهت نظامواره علوم به سمت «ظهور» تعریف شود؟

– با توجه به اینکه نافع‌ترین معارف «معرفت نفس» دانسته شده است، جایگاه معرفت نفس در نظامواره علوم انسانی اسلامی کجاست؟

– آیا تجربه در نظامواره علوم انسانی اسلامی با تجربه در علوم متداول به یک معنی است؟ تجربه از حیث هستی‌شناختی در نظامواره علوم انسانی اسلامی چگونه تبیین می‌شود؟

– آیا علوم جهت‌دار هستند؟ آیا کشف (علم) بدون جهت ممکن است؟

– کدام‌یک از دو تعریف «کشف واقع» و «کشف جهت‌دار» برای علم معقول‌تر است؟ چرا؟

– آیا کاشفیت در برابر فاعلیت قرار دارد؟ ممکن است قابل جمع باشند؟ اگر بلی، چگونه؟

– آیا میان مفهوم کشف (علم)، قبل و بعد از کانت تفاوتی وجود دارد؟

– آیا می‌توان گفت دیدگاه اسلامی هم به کشف جهت‌دار معتقد است؟

– آیا می‌توان گفت هم دیدگاه اسلامی و هم دیدگاه کانت، کشف جهت‌دار را مطرح می‌کنند. تفاوت تنها در سمت و سوی جهت است؟

– آیا می‌توان گفت کشف قبل از کانت هم جهت‌دار بود، لیکن کانت کشف جهت‌دار سازمان‌یافته را بیان کرد؟

– آیا علم امام (ع) نظاموار است؟ قول امام (ع) چطور؟ فعل امام (ع) چطور؟ اگر پاسخ مثبت است آن‌گاه نظامواره بودن علم وفعل و قول امام (ع) چه کاربردها و چه دلالت‌هایی برای علوم انسانی اسلامی (و به‌ویژه برای روش‌شناسی) دارد؟

– بدیهی است برای موضوعات مربوط مثل گفتمان‌سازی تحول، جریانی (فراگیر) نمودن تحول، ساختاری کردن تحول، نهادینه کردن تحول، نحوه مدیریت تحول، آسیب‎شناسی تحول علوم انسانی، طبیعتاً چالش‌‎های دیگری مطرح است که مجالی دیگر می‌طلبد.

۵۸) علوم حتماً بر پیش فرض هایی استقرار دارند. در هر نظامواره یا پارادایم علمی، پیش فرض ها ماهیت فلسفی یا دینی دارند. فیلسوفان علم بر این باورند که بررسی صحت و سقم پیش فرض های علمی در همان علم قابل بررسی نمی باشد چون از جنس علم به معنای رایج آن نیستند. بنابراین ما می توانیم از این مرحله عبور کنیم. نهایت ما می خواهیم بگوییم ما پیش فرض های خود را از وحی می گیریم. محل اشکال اینجا نیست. چون ابتناء تمام پارادایم های علمی بر پیش فرض های فلسفی استوار است. هیچ دو پارادایمی نیست که پیش فرض های یکسانی داشته باشند چون در این صورت یک پارادایم خواهند شد. در دایره ی علم (خصوصاً علوم انسانی) پارادایم های متنوع و متعددی وجود دارند و یا پذیرفته شده اند. شرط ورود به دایره ی علم جهانی، داشتن یک منطق قابل باور است که از طرف پارادایم جدید مطرح و از سوی پارادایم های رایج پذیرفته می شود. یکی از ملاک های پذیرش این منطق در دنیای کنونی آن است که این منطق (= پارادایم جدید) بتواند نشان دهد که نیازی را مرتفع می کند و یا در عمل کارایی دارد. بنابراین الان زمان ارائه ی آن منطق هست و پس از آن نشان دادن کارآمدی آن است. بدون ارائه یک منطق نمی توان ورود به دایره ی علم کرد. این کار آسانی نیست اما شدنی است. تاریخ علوم انسانی، رشد و سیر رویکردهای مختلف  را این چنین معرفی می کند.

۵۹) چالش-پرسش های پیش رو در خصوص علیّت و علوم انسانی، که اندیشمندان اسلامی باید به آنها بپردازند عبارتنداز:

الف)  آیا ارتباطی وجود دارد بین قبول داشتن اصل ضرورت علّی و باور به دانش متداول (پیش فرض ما در اینجا حاکمیت تفکر اثباتی در دانش متداول است)؟

ب)  باور به ضرورت تحول در علوم انسانی اسلامی، با کدام یک از ۳ موضع گیری (آیا اصل ضرورت علّی بر انسان نافذتر است و یا اراده انسان، و یا این که یک "باید اخلاقی" حاکم است)، مطرح شده در بحث علیّت (دیدگاه آیت ا… محسن اراکی)، هماهنگی بیشتری دارد؟ و یا

ج) باور به هر یک از این سه موضعی که آیت الله اراکی بیان می دارند در زندگی شخصی و علمی محقق شناسا چه تاثیری دارد؟

د) آیا مستندات فوق از رابطه حتمی (علّی) و یا از رابطه مشروط صحبت به میان می آورند؟ اگر رابطه علّی است برای موارد نقض آن، چه تبیینی داریم؟

ح) آیا می توان از آیات و روایات زیر در تحلیل مسائل علوم انسانی استفاده به عمل آورد؟ اگر بلی، چگونه؟

ط) آیا این گونه روابط از نوع «ضرورت علّی» هستند که وقوعشان حتمی است یا وقوعشان مشروط به شرایط دیگری است و تنها به عنوان یکی از علل معدّه مطرح هستند؟

 

 

 

آدرس کوتاه :

آخرین اخبار

گزارش برگزاری مراسم هفته پژوهش بخش حسابداری
گزارش برگزاری مراسم هفته پژوهش بخش حسابداری
به مناسبت هفته پژوهش بخش حسابداری با همکاری معاونت پژوهشی دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اجتماعی 4 رویداد کارگاه و سخنرانی علمی را در روزهای 24 تا 26 آذرماه برگزار نمود. در روز اول، دکتر امین ناظمی عضو هیأت علمی بخش حسابداری کارگاه طرح پژوهشی با...
کارگاه پروپوزال نویسی بخش جامعه شناسی ویژه دانشجویان تحصیلات تکمیلی برگزار شد!
کارگاه پروپوزال نویسی بخش جامعه شناسی ویژه دانشجویان تحصیلات تکمیلی برگزار شد!
در تاریخ یکشنبه 23 آذر ماه 1404 کارگاه پروپوزال نویسی بخش جامعه شناسی ویژه دانشجویان تحصیلات تکمیلی توسط جناب آقای دکتر اصغر میرفردی دانشیار محترم آن بخش از ساعت 11 لغایت 13 در سالن صدر دانشکده برگزار گردید و در آن مفاهیم پایه، اصول و روشهای نگارش...
برگزاری مراسم روز دانشجو
برگزاری مراسم روز دانشجو
مراسم روز دانشجو 16 آذر 1404(مصادف با روز دانشجو ) از ساعت 12 لغایت 14 در سالن صدر با حضور جناب آقای دکتر حبیب‌الله رعنایی، رئیس محترم دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اجتماعی و هیات رئیسه دانشکده و حدود 150 نفر از دانشجویان برگزار گردید. در آغاز...
افتخار آفرینی انجمن‌های علمی دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اجتماعی در جشنواره بین المللی حرکت
افتخار آفرینی انجمن‌های علمی دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اجتماعی در جشنواره بین المللی حرکت
افتخارآفرینی انجمن‌های علمی دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اجتماعی در هجدهمین جشنواره بین‌المللی حرکت انجمن‌های علمی مدیریت: مقام اول به عنوان برگزیده سکوی ملی، مقام دوم در حوزه پژوهشی با آرزوی موفقیت روزافزون معاونت دانشجویی فرهنگی دانشکده اقتصاد،...
سرکار خانم دکتر مرضیه مکرم پژوهشگر برگزیده گروه علوم انسانی
سرکار خانم دکتر مرضیه مکرم پژوهشگر برگزیده گروه علوم انسانی
سرکار خانم دکتر مرضیه مکرم عضو محترم هیأت علمی بخش جغرافیا موفق به دریافت عنوان پژوهشگر برگزیده علوم انسانی در سطح کشور گردیدند. این افتخارآفرینی مایه مباهات جامعه‌ علمی به ویژه دانشگاه شیراز است. این موفقیت ارزنده را خدمت ایشان تبریک عرض نموده و از...
برنامه‌های هفته پژوهش و فناوری در تاریخ 26 آذر 1404
برنامه‌های هفته پژوهش و فناوری در تاریخ 26 آذر 1404
برنامه‌های هفته پژوهش و فناوری در تاریخ 26 آذر 1404 به مناسبت هفته پژوهش و فناوری، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اجتماعی برگزار میکند: سخنرانی علمی: حسابداری میراثی سخنران: دکتر محمدحسین صفرزاد ساعت برگزاری: 9 - 10:30 محل برگزاری: سالن صدر سخنرانی...
برنامه‌های هفته پژوهش و فناوری در تاریخ 24 آذر 1404
برنامه‌های هفته پژوهش و فناوری در تاریخ 24 آذر 1404
به مناسبت هفته پژوهش و فناوری، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اجتماعی برگزار میکند: چسبندگی هزینه‌ها در شرکت پالایش سخنران: دکتر امین ناظمی ساعت برگزاری: 9-12 محل برگزاری: سالن صدر کارگاه آموزشی: مقاله نویسی سخنران: دکتر مریم هاشم پور ساعت برگزاری:...
برنامه‌های هفته پژوهش و فناوری در تاریخ 25 آذر 1404
برنامه‌های هفته پژوهش و فناوری در تاریخ 25 آذر 1404
به مناسبت هفته پژوهش و فناوری، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اجتماعی برگزار میکند: سخنرانی علمی: استانداردهای اخلاقی و حرفه‌ای سخنران: دکتر زینب مهتری سخنرانی علمی: ارتباط با صنعت سخنران: دکتر محمدرضا ظهیرامامی سخنرانی علمی: اخلاق در پژوهش سخنران:...
نشست تخصصی
نشست تخصصی "شهرسازی و شهر نشینی در تاریخ ایران"
انجمن علمی جغرافیا به مناسبت هفته پژوهش برگزار می‌کند: نشست تخصصی "شهرسازی و شهر نشینی در تاریخ ایران" سخنران: دکتر عبدالرسول خیراندیش زمان: ۲۴ آذر ۱۴۰۴ | ساعت ۱۲_۱۰ مکان: دانشکده اقتصاد،مدیریت و علوم اجتماعی_ساختمان شماره۳_طبقه۲_سالن طالقانی
پنج‌ نفر از اعضای هیئت‌علمی دانشگاه شیراز در شمار پژوهشگران برگزیده استان فارس
پنج‌ نفر از اعضای هیئت‌علمی دانشگاه شیراز در شمار پژوهشگران برگزیده استان فارس
پنج‌ نفر از اعضای هیئت‌علمی دانشگاه شیراز در شمار پژوهشگران برگزیده استان فارس: ▫️دکتر سیدمحمدهاشم حسینی «استاد علوم و صنایع غذایی»؛ ▫️دکتر صدیقه سینا «دانشیار مهندسی هسته‌ای»؛ ▫️دکتر محمد همتی‌نفر «دانشیار تربیت بدنی»؛ ▫️دکتر مهدی جاویدی «دانشیار...
کسب مقام سوم مسابقات بین دانشکده ای والیبال پسران دانشگاه شیراز
کسب مقام سوم مسابقات بین دانشکده ای والیبال پسران دانشگاه شیراز
کسب مقام سوم مسابقات بین دانشکده ای والیبال پسران دانشگاه شیراز توسط تیم والیبال دانشکده علوم اجتماعی این دوره از مسابقات با حضور 8 تیم از دانشکده های مختلف دانشگاه شیراز در آبان ماه 1404 انجام شد مسابقات دوهفته به طول انجامید ( دوهفته پایانی آبان...
افتخار آفرینی دیگری از انجمن علمی بخش مدیریت دانشگاه شیراز
افتخار آفرینی دیگری از انجمن علمی بخش مدیریت دانشگاه شیراز
افتخار آفرینی دیگری از انجمن علمی بخش مدیریت دانشگاه شیراز: کسب رتبه شایسته تقدیر بخش پژوهشی در گروه علوم انسانی و همچنین دریافت عنوان ارزشمند *انجمن علمی برگزیده کشوری* (سکوی حرکت) در هجدهمین جشنواره بین المللی حرکت افتخارآفرینان ملی: عطری جانی...
هفته پژوهش‌ و فناوری استان فارس
هفته پژوهش‌ و فناوری استان فارس
آیین گرامیداشت هفته پژوهش‌ و فناوری سال ۱۴۰۴ با همت استانداری فارس و دانشگاه شیراز برگزار می شود: نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری دانشگاه‌ها و دستگاه‌های اجرایی استان تاریخ: 8 تا 10آذر ساعت بازدید: ۹ تا ۱۷ جشنواره تجلیل از پژوهشگران، فناوران،...
برگزاری آزمون استخدامی متمرکز شرکت‌های آب و فاضلاب کشور
برگزاری آزمون استخدامی متمرکز شرکت‌های آب و فاضلاب کشور
پیرو مجوز صادره از سوی معاونت سرمایه انسانی، تحقیقات و فناوری اطلاعات وزارت نیرو، آزمون استخدامی متمرکز شرکت‌های آب و فاضلاب کشور در روز جمعه ۲۴ بهمن‌ماه ۱۴۰۴ برگزار می‌شود. بر اساس این اطلاعیه، این آزمون با هدف تأمین نیروی انسانی کارآمد و تقویت...
انجمن علمی اقتصاد دانشگاه شیراز برگزار میکند:
انجمن علمی اقتصاد دانشگاه شیراز برگزار میکند:
فقر؛ مسئله فردی یا ساختاری؟ نگاهی اقتصادی «اعداد همیشه بی‌طرف نیستند؛ گاهی فقط روایت ساختارند.» سخنران دکتر روح اله شهنازی زمان: سه شنبه ۴ آذر ساعت ۱۱ الی ۱۲.۳۰ مکان: تالار طالقانی
سومین نشست علمی اجلاس بین‌المللی ایران‌شناسی در دانشگاه شیراز
سومین نشست علمی اجلاس بین‌المللی ایران‌شناسی در دانشگاه شیراز
سومین نشست علمی اجلاس بین‌المللی ایران‌شناسی در دانشگاه شیراز با حضور بیش‌از ۵۰ ایران‌شناس از ۲۱ کشور جهان با سخنرانی: ▫️دکتر محمدیوسف نیری، استادتمام زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز با عنوان «حافظ منادی آزادگی و مهرورزی»؛ ▫️دکتر بهزاد مریدی،...
سومین دوره انتخاب پژوهشگر برتر دانشجویی
سومین دوره انتخاب پژوهشگر برتر دانشجویی
مهلت ارسال آثار حداکثر تا 15 آذر 1404 می‌باشد.
نشست «سفر به دنیای دانشجویی»
نشست «سفر به دنیای دانشجویی»
سفر به دنیای دانشجویی: از کجا شروع کردیم؟ تاریخ برگزاری: 27/08/1404 مکان برگزاری: سالن کنفرانس دانشکدۀ اقتصاد، مدیریت و علوم اجتماعی نشست «سفر به دنیای دانشجویی» از سلسله برنامه‌های گفت‌وگو محور صحبت باهم،...
انتخاب رساله‌ها و پایان‌نامه‌های برتر
انتخاب رساله‌ها و پایان‌نامه‌های برتر
فراخوان پانزدهمین دوره انتخاب رساله‌ها و پایان‌نامه‌های برتر در زمینه پیشرفت اسلامی ایرانی
آیین معارفه دانشجویان جدیدالورود بخش مدیریت1404
آیین معارفه دانشجویان جدیدالورود بخش مدیریت1404
جشن استقبال از دانشجویان ورودی جدید رشته مدیریت در تاریخ ۱۳ آبان ۱۴۰۴ به همت معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشکده با همکاری انجمن علمی مدیریت برگزار شد. این برنامه با هدف آشنایی دانشجویان تازه وارد با محیط دانشگاه اساتید امکانات آموزشی و همچنین ایجاد...